Dit weten we al over 'Fantastic Beasts 4'

Dit weten we al over 'Fantastic Beasts 4'

Helaas is er weinig goed nieuws...

Harry Potter mag dan wel een van 's werelds bekendste en geliefdste franchises zijn (er komt dan ook een nieuwe serie aan), Fantastic Beasts kent helaas een wat minder groot succes. Het lijkt er nu zelfs op dat er na drie films misschien wel een punt achter dit verhaal wordt gezet. Komt het nu wel of niet nog van een vierde deel?

Het derde deel, genaamd Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, kende namelijk de nodige tegenslagen. Niet alleen werd de blockbuster meerdere malen uitgesteld i.v.m. de pandemie, er waren ook nog de nodige andere problemen.

Lange lijst
Zo kreeg Harry Potter-brein J.K. Rowling de nodige kritiek te verduren vanwege (wederom) controversiële uitspraken, werd Johnny Depp, in de ogen van de nodige fans, onterecht vervangen en kwam Ezra Miller ook vaak negatief in het nieuws. Maar dat is nog niet alles.

De box-office van de derde film was ook teleurstellend. The Secrets of Dumbledore is zelfs de slechts onthaalde film in de hele Harry Potter-franchise. Niet alleen haalde de film niet zoveel op als gehoopt, ook op grote filmwebsites als IMDb en Rotten Tomatoes scoort deze niet al te best.

Wel of niet
Het einde van de derde Fantastic Beasts-film heeft echter wel een tamelijk open einde en geeft toch wel de indruk dat een vierde film meer zou kunnen laten zien van Dumbledore en Grindelwald. Ondanks het feit dat de blockbuster een jaar geleden is uitgekomen, weten we nog steeds niet of er nog een vervolg komt.

Nu er dus een serie komt, lijkt de kans groot dat deze nu de prioriteit is en als gevolg hiervan is het goed mogelijk dat het niet meer komt van een vierde Fantastic Beasts (of een Harry Potter and the Cursed Child-verfilming).

Zorgen
De nodige fans maken zich dan ook zorgen om de toekomst van de franchise. Warner Bros. zou gezien de resultaten van het derde deel niet veel interesse hebben in een vierde avontuur.

Hoofdrolspeler Eddie Redmayne liet ook al eerder weten dat er nog geen script was en dat niemand contact met hem heeft opgenomen. De kans lijkt dus alsmaar kleiner te worden...

NieuwsFilm

meest populair