Volgende film van 'The Northman'-regisseur wordt buitengewoon: 'Nosferatu'

Volgende film van 'The Northman'-regisseur wordt buitengewoon: 'Nosferatu'

Als we Nicholas Hoult mogen geloven wordt het een passieproject met een geheel unieke stijl en toon.

Binnenkort keert regisseur Robert Eggers terug naar de bioscopen met Nosferatu, een remake van de klassieke volksvertelling van Dracula.

De film komt van Focus Features en Eggers verzorgt opnieuw zowel het script voor de film als de regie. Eerder werd er al nieuws gedeeld over de cast en het plot, maar ook de opnames voor de film zijn op het moment aan de gang.

De regisseur staat voornamelijk bekend om het toepassen van mythes, legendes en volksvertellingen binnen zijn verhalen, evenals de unieke, grauwe visuele stijl waarmee hij deze verhalen tot leven wekt. Voor een van de castleden gaf dit de doorslag om mee te doen.

Van Renfield naar Nosferatu
We hebben hier over Nicholas Hoult. In de aankomende film Renfield schittert Hoult als het hulpje van een door Nicolas Cage vertolkte Count Dracula. Tijdens de Inside Total Film Podcast vertelt Hoult meer over zijn terugkeer naar de vampierwereld en zijn samenwerking met Eggers.

"Eerlijk gezegd was ik er niet op uit om opnieuw in de vampierwereld te stappen, maar zijn stijl en toon zijn zo compleet het tegenovergestelde van Renfield, en ik ben zo'n fan van zijn werk dat ik enthousiast ben om in zijn wereld te zijn, naar hem te kijken en van hem te leren," aldus de acteur.

Welke rol de acteur zal gaan spelen in de remake is nog niet bekend gemaakt. Echter, het zou zomaar kunnen dat hij opnieuw de handlanger speelt van Dracula, die in deze versie Count Orlock zal heten.

Passieproject
Daarbij deelde Hoult tevens een feitje wat het publiek nog wat enthousiaster zou kunnen maken voor de aankomende remake.

"Rob [Eggers] wilde Nosferatu maken sinds hij acht jaar oud was en hij heeft er ook een toneelstuk van gemaakt toen hij op de middelbare school zat, dus het is al heel lang een passieproject van hem," vertelde Hoult tijdens de podcast.

"Ik denk dat de film echt speciaal kan zijn, dus ik ben enthousiast voor mensen om het te zien."

Over Nosferatu
Robert Eggers' Nosferatu is een gotische vertelling over obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw in het Duitsland van de 19e eeuw en de oude Transsylvanische vampier die haar achtervolgt en daarbij onnoemelijke verschrikkingen met zich meebrengt.

Bill Skarsgård vervult de rol van Count Orlock. Verder zijn er rollen voor onder meer Aaron Taylor-Johnson, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Emma Corrin, Willem Dafoe, Simon McBurney en Ralph Ineson.

Er is nog geen concrete releasedatum aangekondigd voor Nosferatu, maar verwacht mag worden dat de film tegen het jaar 2024 in bioscopen zal verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair