Bedenkelijke situatie in 'The Lord of the Rings' blootgelegd

Bedenkelijke situatie in 'The Lord of the Rings' blootgelegd

Had dit beter gemoeten?

Lord of the Rings is in de ogen van de nodige filmfanaten de beste trilogie aller tijden. Peter Jackson wist hoge ogen te gooien met de geweldige drie films, maar toch kaart een fan nu een 'groot' probleem van de geliefde franchise aan.

In de drie films zitten er heel wat belangrijke personages. Denk bijvoorbeeld maar aan Viggo Mortensens Aragorn, Ian McKellens Gandalf en Elijah Woods Frodo, om er maar een paar te noemen. Er zitten echter ook de nodige actrices in, maar de film faalt wel wanneer je kijkt naar de bechdeltest.

Test
De bechdeltest is een informele test die gebruikt kan worden om fictie te testen op seksisme. Een film slaagt voor de test als er minstens twee vrouwelijke personages in voorkomen met een naam, die met elkaar spreken over een ander onderwerp dan het onderwerp 'mannen'.

Ondanks het feit dat er best veel sterke vrouwen in de film zitten met belangrijke verhaallijnen, vindt er eigenlijk geen enkel echt gesprek plaats tussen twee vrouwen. Nou ja, er is er eentje, maar of die nu echt zo belangrijk is... Bekijk de scène in kwestie hieronder.



Maar toch
Of dit echt een probleem is is nog maar de vraag. In de trilogie zitten de nodige stoere vrouwen die ook heel goed hun eigen boontjes kunnen doppen. Denk bijvoorbeeld maar aan Arwen (Liv Tyler), the Lady of Rivendell, die Frodo redt van de Nazgûl en tegen de wil van haar vader ingaat.

Ook Éowyn (Miranda Otto) doet zich voor als een man, enkel en alleen om mee te vechten in de oorlog. Op het slagveld verslaat zij zelfs de beruchte Witch King. Bekijk deze gave scène nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair