De twee 'Jurassic World'-vervolgen blijken 'bizar duur' te zijn geweest

De twee 'Jurassic World'-vervolgen blijken 'bizar duur' te zijn geweest

En toch was het niet een heel groot probleem!

Geen enkele film kan de originele Jurassic Park-films overtreffen, maar er werd toch een ambitieuze poging gedaan met de Jurassic World-reeks. En dat mocht wat kosten. De films bleken bizar duur te zijn.

Een film krijgt budget van de productiemaatschappij en daar moeten de makers het mee doen. Niet bij de laatste twee Jurassic World-films, want het blijkt dat die juist bijna het dubbele hebben gekost van het budget dat ze kregen.

Budget
Volgens Forbes had Fallen Kingdom een budget van $516 miljoen, terwijl het geschatte productiebudget werd geschat op $170 miljoen. Dominion heeft iets minder gekost. Het budget was $328,6 miljoen, maar dat is ook weer bijna het dubbele van het geschatte budget van $185 miljoen.



Toch winst
Het is overig niet de duurste film ooit gemaakt, maar Fallen Kingdom[/i[ komt wel dichtbij. Toch zal de [i]Jurassic World-film Star Wars: The Force Awakens niet inhalen.

Daarmee hebben de films de productiemaatschappij Universal behoorlijk wat gekost. Gelukkig waren beide films enorme kaskrakers en wist de maatschappij zelfs nog winst te maken.

NieuwsFilm

meest populair