Gaat Disney de fout in met deze personages in 'The Little Mermaid'?

Gaat Disney de fout in met deze personages in 'The Little Mermaid'?

Diep in de zee is niet alles oke.

Volgende maand verschijnt alweer de volgende live-action verfilming van Disney in de bioscoop, The Little Mermaid. Waar er in het begin vooral veel te doen was om de casting van het hoofdpersonage, lijken nu ook andere figuren het te moeten ontgelden.

Onlangs verscheen er namelijk een nieuwe trailer van de film, waarin de personages Sebastian en Flounder hun debuut maakten. Voor de mensen bij wie deze namen niet meteen een belletje doen rinkelen, dit zijn de vis en de krab.

Intens realistisch
Ondanks het relatief sterk ontvangen The Lion King uit 2019, was er ook toen al forse kritiek richting Disney over de gekozen animatiestijl. De dieren werden intens realistisch nagemaakt, maar kwamen niet overeen met hun mondbewegingen.

Met de verschijning van Sebastian en Flounder in de trailer, lijkt het erop dat Disney hier weinig van geleerd heeft. Of ze hadden simpelweg geen keus om het anders aan te pakken. Het had vermoedelijk net zo bizar geoogd als de karakters een meer cartoonachtige uitstraling hadden gehad.

Terug in de tijd
Maar ook in de originele film uit 1989 was het voor Disney moeilijk om de personages geloofwaardigheid mee te geven. Flounder was eerder rond dan plat en Sebastian had meer weg van een kreeft dan van een krab. Hierdoor was niet voor iedereen destijds duidelijk tot welke soort zij behoorden.

The Little Mermaid is vanaf 24 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. In de trailer hieronder kun je zelf beoordelen wat je van de creaties van Disney vindt.



NieuwsFilm

meest populair