DC's 'Shazam 2' een megaflop? Deze DC-film flopte nog veel erger

DC's 'Shazam 2' een megaflop? Deze DC-film flopte nog veel erger

De "winnaar" is...

Momenteel ligt Shazam! Fury of the Gods erg onder een vergrootglas en valt de term 'superheldenmoeheid' opnieuw. Het begin van het einde lijkt langzaam ingezet voor de ooit zo heersende superhelden.

De sequel scoort vreselijk mager aan de bioscoopkassa's en dreigt één van de grootste flops voor DC te gaan worden. Maar is een titel die nog altijd met een straatlengte voorstaat op alle concurrenten, het mislukte Jonah Hex.

Regiedebuut
Het regiedebuut van Jimmy Hayward kwam uit in 2010 en ontving unaniem negatieve recensies. Het grootste probleem was dat het verhaal zich concentreerde op een relatief onbekend DC-personage.

Het gevolg was een gigantische afgang aan de box-office. Er werd wereldwijd in totaal $10 miljoen dollar opgehaald. Dit resulteerde in een uiteindelijk verlies voor de studio van ruim $100 miljoen dollar.

Verhaal
Een met littekens bedekte premiejager, die beloningen op zijn eigen hoofd heeft staan, krijgt van het Amerikaanse leger een aanbod dat hij niet kan weigeren; in ruil voor zijn vrijheid moet hij een terrorist tegenhouden.


Hoewel Jonah Hex dus de lijst aanvoert, zijn er nog negen andere titels die we nu niet gaan behandelen, maar die net zo hard de bedenkelijke reputatie hebben van grootste flops voor DC. Hieronder in het kort:

Rest van de Top-10
2) Punisher: War Zone
3) Supergirl
4) The New Mutants
5) Catwoman
6) Steel
7) Elektra
8) Howard the Duck
9) Superman IV: The Quest for Peace
10) Green Lantern

NieuwsFilm

meest populair