In het oog springende fout in 'Harry Potter'-films had makkelijk voorkomen kunnen worden

In het oog springende fout in 'Harry Potter'-films had makkelijk voorkomen kunnen worden

De ogen van Harry Potter en zijn moeder.

In films zitten heel wat fouten en de kans op fouten wordt alleen maar groter als er fouten zijn ten opzichte van het bronmateriaal. Boekverfilmingen moeten dus goed opletten. Bij de verfilming van de Harry Potter-reeks ging er iets mis.

In de boeken wordt namelijk beschreven dat de ogen van Harry en zijn moeder enorm op elkaar lijken. En is dit was een opvallend details in de reeks aangezien er 20 (!) keer naar wordt verwezen. In de film pakte dit toch anders uit.

Lily Potter
In de film Harry Potter and the Deathly Hallows krijgen we Harry's moeder ook te zien, als ze een kind is. Het blijkt nu echter dat de jonge Lily Potter (Ellie Darcey-Alden) helemaal niet dezelfde kleur ogen heeft.

De jonge Lily heeft namelijk bruine ogen, terwijl Harry in de film blauwe ogen van Daniel Radcliffe heeft. In de boeken staat omschreven dat ze allebei groene ogen hebben.

Contactlenzen
Een reden schijnt er echter wel te zijn. De jonge Radcliffe zou een negatieve reactie hebben gehad op de groene contactlenzen. Uiteraard een goede reden om het opvallende detail te laten varen. Opvallend is wel dat Darcey-Alden voor haar korte optreden geen groene lenzen droeg, of dat haar ogen met visuele effecten werden aangepast.



NieuwsFilm

meest populair