Sigourney Weaver over hoofdrol 'Alien': "Dat schip is gevaren"

Sigourney Weaver over hoofdrol 'Alien': "Dat schip is gevaren"

Al had ze nog graag een vijfde film gemaakt.

In 1979 betekende Alien de grote doorbraak voor actrice Sigourney Weaver. Totaal speelde zij vier keer de hoofdrol als Ellen Ripley, maar de actrice laat nu weten dat het genoeg is geweest.

De vierde en dus laatste keer dat het personage Ripley het voortouw nam in een Alien-film was alweer in 1997. Dit ondanks dat er hierna nog eens vier films aan de franchise werden toegeschreven. Graag had ze er toch nog minimaal één gemaakt.

Neil Blomkamp
Weaver had graag nog een Alien-film met regisseur Neil Blomkamp willen maken, zo liet zij weten tegenover Total Film. Ze denkt vooral dat er nu geschiktere jongere acteurs zijn wie de hoofdrol in een dergelijke film op zich kunnen nemen:

"Er zijn allerlei jongere acteurs die dit soort rollen graag op zich nemen. Er was ooit een Alien-film die ik heel graag met Neil Blomkamp had willen maken, maar helaas is dat schip uiteindelijk gevaren. Ik ben erg blij met wat ik nu doe. Ik stop mijn tijd in de ruimte!"

Toch meer Alien
Het project met Blomkamp strandde destijds vroegtijdig om Ridley Scott de film Alien: Covenant te kunnen laten maken en het idee voor een vijfde film werd geannuleerd door de overname van Disney in 2019. Het zat de franchise toen allesbehalve mee.

Maar Weaver of geen Weaver, de Alien-films blijven maar komen. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan een televisieserie en regisseert Fede Álvarez een volgende standalone film. Wel zal Scott hierbij als producer aanwezig zijn, wie later ook zelf nog met een nieuwe prequel komt.



NieuwsFilm

meest populair