Fan van de Netflix-hit 'Stranger Things'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Fan van de Netflix-hit 'Stranger Things'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Geweldige kijktips voor vanavond.

Stranger Things is een van de succesvolste series die Netflix tot nu toe heeft gemaakt. Fan van deze spannende sciencefiction-horrorserie? Dan moet je deze drie films absoluut een keer kijken.

Bekijk de afbeelding
Het begin
De psychologische horrorfilm Hidden (2015) markeerde de doorbraak van Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer in Hollywood.

Hidden is misschien niet een hele bekende film, maar wel eentje die je absoluut een keer moet kijken als je een fan bent van Stranger Things.

Deze horrorprent heeft een spannend verhaal, goede cast en maakt duidelijk waarom Netflix deze relatieve nieuwkomers de kans gaf om hun serie te maken.

Hidden (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt en Ross Duffer | Cast: Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Emily Alyn Lind, e.a.
Ray, Claire en hun zevenjarige dochter Zoe leven al bijna een jaar in een schuilkelder nadat ze wisten te ontsnappen aan een dag vol verwoesting. Even lang is het de familie ontgaan wat er boven het oppervlak op de loer ligt - de zware ademhaling en luide voetstappen. Wanneer het kwetsbare bestaan van het gezin wordt bedreigd, moeten de drie alles op alles zetten om te overleven.



Lekker nostalgisch
Stranger Things heeft een duidelijke nostalgische sfeer die doet denken aan vroegere horror- en familiefilms.

De makers van de serie - Matt en Ross Duffer - wilden na hun doorbraak in Hollywood graag aan de slag met Stephen Kings It, maar wisten die klus helaas niet te scoren.

Daarmee is It (2017) de eerste aanrader. Acteur Finn Wolfhard is in beide projecten te zien.

It (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andres Muschietti | Cast: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, e.a.
Het rustige stadje Derry wordt eens in de zevenentwintig jaar geconfronteerd met een rondmoordende helleploert, die leeft van de fobieën van kinderen. Een groep heldhaftige buitenbeentjes neemt het op tegen het monster, dat dikwijls als clown verschijnt. Daarvoor moeten ze hun grootste angsten zien te overwinnen.



Voor de MBB-fans
Stranger Things maakte actrice Millie Bobby Brown, die de rol van de mysterieuze Eleven speelt, in één klap wereldberoemd.

De inmiddels 19-jarige ster is ontzettend populair en heeft veel fans. Het is dan ook niet vreemd dat Hollywood haar graag wil hebben voor andere projecten.

Fans van de actrice moeten haar Netflix-film Enola Holmes (2020) dan ook gezien hebben. Tof is dat ze deze tevens zelf mee heeft geproduceerd.

Enola Holmes (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Harry Bradbeer | Cast: Millie Bobby Brown, Louis Partridge, Henry Cavill, e.a.
Wanneer haar moeder op een dag verdwijnt, vertrekt Enola - tegen de zin van haar oudere broers Sherlock en Mycroft, die haar naar een kostsschool willen sturen - naar Londen om haar op te sporen. Onderweg ontmoet ze Lord Tewksbury, een jonge burggraaf die op de vlucht is en het doelwit blijkt te zijn van een moordcomplot. Aan de slimme en rebelse Enola om deze twee mysteries op te lossen voordat het te laat is.



NieuwsFilm

meest populair