Deze geïmproviseerde scène met Gandalf maakte 'The Lord of the Rings' beter

Deze geïmproviseerde scène met Gandalf maakte 'The Lord of the Rings' beter

Foutje, of toch niet?

Bij veel grote producties is het script waterdicht en is er geen ruimte voor improvisatie. Een ongelukje zit echter soms in een klein hoekje, en in sommige gevallen, pakt het alleen maar goed uit. Zo maakte deze 'fout' van Ian McKellen zijn vertolking van Gandalf alleen maar beter.

In The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring zitten er meerdere memorabele scènes. Een van de meest grappige momenten blijft toch wel Gandalf die zijn hoofd stoot in het huis van de hobbit Bilbo.

Opzet
Het hilarische moment waarop Gandalf zijn hoofd stoot tegen een balk stond niet in het script. Regisseur Peter Jackson vertelt dat het niet gepland was, maar dat Ian McKellen gewoon doorging met spelen, waardoor het uiteindelijk in de definitieve versie terecht is gekomen.

In een interview op zijn officiële website vertelt McKellen dat het wel degelijk met opzet was, maar dat hij het met niemand op de set had gedeeld. De acteur is dan ook erg in zijn nopjes dat Peter Jackson denkt dat het een oprechte 'fout' was.

Momenteel kan je de gehele Lord of The Rings franchise bekijken op HBO Max. Bekijk het desbetreffende fragment van Gandalf hieronder:



NieuwsFilm

meest populair