Christopher Nolan overdondert publiek met nieuwe beelden van 'Oppenheimer'

Christopher Nolan overdondert publiek met nieuwe beelden van 'Oppenheimer'

De releasedatum kruipt steeds meer dichterbij

Deze zomer krijgt Oppenheimer, de nieuwste film van regisseur Christopher Nolan, een release. Op een trailer na heeft men nog weinig te zien gekregen van de atoombom-film. Tijdens de CinemaCon in Las Vegas heeft de regisseur een exclusief voorproefje gegeven, met lovende reacties als gevolg.

Oppenheimer vertelt het verhaal van Robert Oppenheimer, de uitvinder van de allesvernietigende atoombom. De film lijkt een lange zit te worden, gezien een groot deel van levensloop van de wetenschapper wordt behandeld. De speeltijd? Een pittige 169 minuten.

CinemaCon
Tijdens de jaarlijkse conferentie CinemaCon in Las Vegas, werd Christopher Nolan onder luid applaus ontvangen door het enthousiaste publiek. De Inception-regisseur wilde graag de belangrijkheid van het verhaal benadrukken.

"Of je het leuk vindt of niet, J. Robert Oppenheimer is de belangrijkste man die er ooit is geweest. Hij heeft de hedendaagse wereld gemaakt, of het nou goed of slecht is. Zijn verhaal moet je zien om het te kunnen geloven", aldus Nolan.

Exclusieve Beelden
Het publiek in de zaal werd getrakteerd op exclusief beeldmateriaal uit de film, dat nieuwsoutlet Variety als "nagelbijtend" omschrijft. Zo werden er scènes getoond van wetenschappers die de atoombom aan het ontwikkelen waren.



Een interessant detail van de getoonde beelden betreft een tijdsprong waarin ook de Sovjet-Unie de technologie tot hun beschikking heeft. Het lijkt er dus op dat de atoombom-kwestie breed wordt aangepakt in de film, waarbij ook spionage in de koude oorloog een rol speelt.

Cast
Christopher Nolan heeft meerdere topacteurs weten te strikken voor Oppenheimer. De hoofdrol is in handen van Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy. Ook Robert Downey Jr., Florence Pugh en Matt Damon zijn van de partij.



Wederom zal deze film van Christopher Nolan te zien zijn in IMAX. De filmregisseur maakte een wereldwijde primeur met cinematograaf Hoyte van Hoytema door zwart-wit IMAX-filmrollen speciaal voor deze film te laten ontwikkelen.

Oppenheimer krijgt 20 juli een release.



NieuwsFilm

meest populair