Wes Andersons "R-rated" 'Asteroid City' mag ook aan jongere mensen vertoond worden

Wes Andersons "R-rated" 'Asteroid City' mag ook aan jongere mensen vertoond worden

Goed nieuws voor de regisseur en zijn fans!

Enkele maanden geleden kwam er nog een artikel langs over de nieuwe film van Wes Anderson, genaamd Asteroid City. De geliefde regisseur was namelijk allesbehalve tevreden dan zijn film een R-rated had gekregen, maar nu blijkt het gelukkig nog wel enigszins mee te vallen.

Anderson, o.a. bekend van The Grand Budapest Hotel en Fantastic Mr. Fox, heeft een naaktscene in Asteroid City zitten. Dit was al genoeg voor het filmclassificatiesysteem van de Motion Picture Association om zijn film een R-rating te geven.

Aanpassen
Anderson wilde dit niet hebben en ging in beroep om dit aan te laten passen. Dit is tamelijk uniek. Niet alleen wordt er bijna nooit gevraagd naar een andere rating, maar wanneer dit al het geval is, wordt de rating alsnog maar zelden aangepast.

Toch zijn hier enkele voorbeelden van. Denk bijvoorbeeld maar aan Kevin Smiths Clerks die van een NC-17 naar een R ging, Mary Harrons American Psycho, die ook van een NC-17 naar een R ging.

Beter
Anderson doet de legendarische Clint Eastwood na. Zijn 15:17 to Paris kreeg ook een R-rating, maar de iconische regisseur wist dit om te toveren tot een PG-13. Dit is nu ook gebeurd met Asteroid City.

Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair