Cillian Murphy droomde jaren over hoofdrol in film van Christopher Nolan

Cillian Murphy droomde jaren over hoofdrol in film van Christopher Nolan

Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Nolan, Oppenheimer. Die komt later dit jaar uit.

Cillian Murphy kan er niet over uit hoe blij hij is om in films te spelen van regisseur Christopher Nolan. De Peaky Blinders-ster speelt de hoofdrol in de nieuwe film Oppenheimer.

Het is alweer de zesde samenwerking tussen beide filmgiganten. Murphy speelde onder meer in de Dark Knight-trilogie en in Dunkirk, maar zijn rol in Oppenheimer is de grootste die hij vooralsnog kreeg van Nolan.

Zo blij als een kind
Murphy kijkt vreugdevol terug op de dag dat hij hoorde over zijn rol als J. Robert Oppenheimer. "Het was een geweldige dag", vertelt Murphy tegenover AP. "Ik heb altijd tegen Chris gezegd dat ik beschikbaar ben als hij mij nodig heeft. De grootte van de rol maakt me dan niet uit, al droomde ik diep van binnen natuurlijk over een hoofdrol."

En dat is dus uitgekomen. Nolan heeft voor Murphy gekozen in de hoofdrol. Hij leidt een sterrencast, met onder meer Matt Damon, Emily Blunt en Robert Downey Jr.

Release aanstaande
Oppenheimer vertelt het verhaal over natuurkundige J. Robert Oppenheimer, die zijn kennis gebruikt voor de productie van een atoombom. De film verschijnt in juli.



NieuwsFilm

meest populair