Speelduur volgende 'Spider-Man'-film breekt een bijzonder record

Speelduur volgende 'Spider-Man'-film breekt een bijzonder record

'Across the Spider-Verse' wordt een lange zit.

Over minder dan een maand slingert de nieuwste Spider-Man-film Across the Spider-Verse de bioscopen in. Het vervolg op de Oscarwinnende Into the Spider-Verse ziet er veelbelovend uit. Nu is bekend hoe lang de film precies duurt en de film breekt hiermee een uniek record.

Meerdere Amerikaanse bioscopen melden dat Spider-Man: Across the Spider-Verse een speelduur van maar liefst twee uur en twintig minuten duurt. Daarmee wordt het de langste animatiefilm aller tijden.

Langste animatiefilm ooit
De vorige titelhouder van dit record record was Consuming Spirits uit 2012. Deze film duurde twee uur en zestien minuten, Across the Spider-Verse duurt dus vier minuten langer.

Aangezien het vervolg op Across the Spider-Verse volgend jaar al uitkomt en er nog nooit zo'n groot team is ingezet om aan een animatiefilm te werken, lijkt de productie van de twee delen één van de grootste ondernemingen in de geschiedenis van animatiefilms.

Bijna uit
Across the Spider-Verse is vanaf 1 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder kun je nog eens de spectaculaire trailer bekijken.


De film vervolgt het verhaal van Miles Morales (Shameik Moore) die in dit deel wordt gekatapulteerd door het Multiversum. Hij ontmoet een team van Spider-People dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging aan moeten pakken, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn.

NieuwsFilm

meest populair