Deze 'X-Men'-film is nog altijd de beste in ruim 20 jaar

Deze 'X-Men'-film is nog altijd de beste in ruim 20 jaar

'X2' blijft iconisch.

De X-Men-reeks onder 20th Century Fox begon in 2000 met de eerste film. Sindsdien zijn er in totaal nog elf andere films uitgebracht in dit universum, waaronder spinoffs over Wolverine en Deadpool. Éen van de films is nu twintig jaar oud en is nog steeds de beste in de reeks.

X2: X-Men United verscheen alweer twintig jaar geleden in de bioscopen en werd gezien als een verbetering ten opzichte van de voorgaande film. Tien films verder is X2 nog steeds het toppunt van de reeks.

Perfect vervolg
De film borduurt perfect verder op de elementen uit de eerste film en introduceert succesvol nieuwe personages. De dynamiek tussen Magneto (Ian McKellen) en Professor X (Patrick Stewart) wordt op intrigerende wijze uitgediept en we ontdekken meer over Wolverine's (Hugh Jackman) achtergrondverhaal.

Zo zijn er nog talloze andere punten die je kunt benoemen over de film; de actiescènes en effecten die vandaag de dag nog indrukwekkend zijn, de herkenbare muziek van John Ottman en het solide acteerwerk van de hele cast.

Openingsscène
Wanneer men vraagt wat er zo goed is aan X2, zullen de meeste mensen de openingsscène benoemen als een van de hoogtepunten van de film. Je bekijkt de scène hieronder.


De opening van X2 laat zien hoe de mutant Nightcrawler (Alan Cumming) het Witte Huis infiltreert met het doel de president om te leggen. Met zijn unieke krachten waant hij zich met gemakt langs de beveiliging, wat een genot is voor het oog.

NieuwsFilm

meest populair