'Mission Impossible 7' lijkt een indrukwekkende speelduur te krijgen

'Mission Impossible 7' lijkt een indrukwekkende speelduur te krijgen

Misschien toch even een plaspauze inlossen?

Over 2 maanden verschijnt Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One in de bioscoop. De nieuwste film in de Mission Impossible-franchise was maar liefst 3 jaar in productie. Het lijkt er nu op dat regisseur Christopher McQuarrie het met filmstudio Paramount eens moet worden over de speelduur van de actiefilm.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One had te maken met meerdere tegenslagen. Kort na het starten van de filmopnames moest het project gestaakt worden wegens de corona-pandemie. Ook gooiden de opnames van Top Gun: Maverick roet in het eten.

Speelduur
In februari was er een voorvertoning van Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One. Meerdere bronnen bevestigden dat de film iets langer dan 3 uur duurde, iets waar filmstudio en -distributeur Paramount zich niet in kon vinden.

Volgens Paramount Global-CEO Bob Bakish moest er maar liefst 20 minuten gesneden worden in de actiefilm. "De film is te lang, ze moeten erin snijden. Maar de film is echt krankzinnig, echt een spannende rit", aldus Bakish.

Montage
Naar verluidt heeft regisseur Christopher McQuarrie de speelduur weten in te korten naar 2 uur en 45 minuten. De regisseur is momenteel in Londen waar de laatste handen aan de geluidsmontage worden gelegd.



De regisseur is zeer betrokken bij elk aspect van de postproductie. Alhoewel hij 20 minuten uit de film heeft moeten halen, lijkt het verhaal volgens ingewijden er niet onder te lijden. Wederom lijken de stunts van een heel hoog niveau te zijn.

Cast
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One is het eerste deel van een tweeluik dat wellicht het einde zal betekenen voor Tom Cruise als superspion Ethan Hunt. Naast Cruise zijn andere castleden als Ving Rhames, Simon Pegg en Rebecca Ferguson van de partij.



Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One krijgt 12 juli een release.

NieuwsFilm

meest populair