'Under the Skin'-regisseur na 10 jaar terug met keiharde Holocaust-film

'Under the Skin'-regisseur na 10 jaar terug met keiharde Holocaust-film

Van surrealistische horror naar historisch drama.

Na tien jaar semi-radiostilte is de Engelse regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin, Sexy Beast) terug met iets totaal anders: een hard drama over WOII met de titel The Zone of Interest.

De synopsis: Auschwitz-commandant Rudolf Höss en zijn vrouw Hedwig streven ernaar om in een paviljoen met tuin niet ver van het kamp een goed leven op te bouwen voor hun kleine gezin. Wanneer een mutatie alles wat ze hebben opgebouwd bedreigt, weigert Hedwig het huis van hun dromen te verlaten.

Gigantisch veel research
Vijf jaar geleden wist FilmTotaal al te melden dat Glazer bezig was met een film over Auschwitz (klik hier voor het artikel). Nu, nóg eens vijf jaar later, is het deze maand dan eindelijk zover.

Niets is nog 100 procent duidelijk, maar de kans is aanwezig dat grote delen, zo niet de gehele film, in het Duits zal zijn, omdat de bekendgemaakte castleden tot dusver allemaal van Duitse afkomst zijn. De bekendste van hen, Sandra Hüller, kennen enkelen wellicht nog uit de geweldige, Duitse Oscar-inzending Toni Erdmann.

Eerste beelden
Hieronder de eerste still die productiehuis A24 heeft gepost. The Zone of Interest gaat op 19 mei in première op het Filmfestival van Cannes.



NieuwsFilm

meest populair