Quentin Tarantino is er helemaal klaar mee: "Hollywood heeft mij verlaten"

Quentin Tarantino is er helemaal klaar mee: "Hollywood heeft mij verlaten"

De regisseur spreekt zich uit

Quentin Tarantino is een van de meest besproken filmregisseurs van de afgelopen 30 jaar. De filmmaker heeft met films als Pulp Fiction, Django Unchained en Kill Bill Vol.1 een indrukwekkend CV. In een interview geeft de filmregisseur aan nu helemaal klaar te zijn met Hollywood.

Quentin Tarantino is momenteel bezig met zijn nieuwste en laatste film, getiteld The Movie Critic. De filmregisseur gaf aan uiterlijk tien films te willen maken om niet op een latere leeftijd ondermaats te presteren. In een interview met het Duitse Zeit Magazine onthult Tarantino ondertussen een hekel te hebben aan Hollywood.

Hollywood
In het interview dat een paar dagen geleden online kwam, laat Tarantino er geen gras over groeien. De filmmaker laat zich nogal verbitterd uit over de hedendaagse Amerikaanse filmindustrie.

"Het is niet meer het Hollywood dat ik ken. Zal de bioscoopervaring die ik heb meegemaakt nog bestaan over vijf of zes jaar? Ik heb Hollywood niet verlaten, maar Hollywood mij wel. Ik ben waarschijnlijk een van de laatsten die het licht daar uitdoet", aldus de regisseur.

Pensioen
Tarantino geeft in het interview ook toe dat zijn leeftijd een beperkte rol speelt in het stoppen met regisseren. "Ik heb mijn hele leven gewijd aan film. Niks was belangrijker, al het andere kwam op de tweede plaats. Op een bepaald moment, heb je alle toppen weten te bereiken", vervolgt hij.



Er bestaat een grote kans dat de vervolgstap in de carrière van Tarantino die van schrijver zal zijn. Vorig jaar publiceerde hij zijn eerste non-fictieboek Cinema Speculation, waarin hij de films uitlicht die het meeste impact op hem hebben gehad.

The Movie Critic
Momenteel is de bejubelde filmmaker bezig met The Movie Critic, dat naar verluidt zijn laatste film zal worden. De film zal zich focussen op een filmrecensent in Los Angeles in de jaren '70. De opnames zouden dit jaar nog van start gaan.



Eerder dit jaar waren er meerdere geruchten dat The Movie Critic zou gaan over de vrouwelijke filmrecensent Pauline Kael. Quentin Tarantino sabelde de geruchten echter neer. Een cast of releasedatum is vooralsnog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair