Palpatine uit 'Star Wars' werd oorspronkelijk gespeeld door een vrouw

Palpatine uit 'Star Wars' werd oorspronkelijk gespeeld door een vrouw

Het personage werd in het begin niet door Ian McDiarmid gespeeld.

Emperor Sheev Palpatine is zonder twijfel één van de meest iconische schurken in de filmgeschiedenis. Dit is grotendeels te danken aan de het acteerwerk van Ian McDiarmid en de vele memorable dialogen, maar wist je dat Palpatine oorspronkelijk door een vrouw werd gespeeld?

De originele versie van Palpatine was een samenkomst van drie verschillende acteurs, waaronder een chimpansee.

Marjorie Eaton
Nadat Palpatine's naam werd benoemd in A New Hope vond George Lucas dat het tijd werd om het publiek een eerste blik op de grote vijand te geven in The Empire Strikes Back. Omdat het personage enkel te zien was als vage hologram, liet Lucas het uiterlijk van Palpatine over aan de mensen van de visuele effecten en make-up.

De stem werd ingesproken door Clive Revill, maar fysiek werd Palpatine hier tot leven gebracht door Marjorie Eaton. Ze zat natuurlijk onder de make-up en haar ogen werden vervangen door die van een chimpansee, maar toch is ze deels verantwoordelijk voor de iconische status die het personage nu heeft.

Aangepast
Toen Lucas de 'special editions' van de originele Star Wars-trilogie uitbracht, besloot hij de Palpatine van Marjorie Eaton & Clive Revill te vervangen met die van Ian McDiarmid. Zo zouden de prequels en de originele trilogie beter overkomen als één geheel.


Bovenstaande video toont alle verschillende versies van de scène.

NieuwsFilm

meest populair