Actievoerders zijn alles behalve welkom op het Filmfestival van Cannes

Actievoerders zijn alles behalve welkom op het Filmfestival van Cannes

Beter voorkomen dan genezen?

Vorige maand kwam het bericht dat er een grote mogelijkheid was dat het prestigieuze filmfestival van Cannes platgelegd zou kunnen worden door woedende actievoerders. De gemeente van Cannes heeft nu voorzorgsmaatregelen genomen en actievoerders toegang geweigerd tot de locaties waar het festival plaats zal vinden

Aankomende week vindt zich de 76ste editie van het filmfestival van Cannes plaats. Alhoewel het een van de grootste filmevenementen van het jaar is, heerst er ook veel onrust. Frankrijk heeft te maken met aanhoudende onvrede over de verhoging van de pensioenleeftijd.

Geen Toegang
De gemeente van Cannes heeft de toegang ontzegt aan ieder die wilt demonstreren op de meest prominente plekken waar het festival gehouden wordt, met name de Croisette-boulevard.

Alhoewel hier waarschijnlijk gehoor aan wordt gegeven, is er wel een demonstratie aangekondigd (en toegestaan) voor het hotel waar regisseur Martin Scorsese verblijft tijdens zijn bezoek aan het filmfestival.

Killers of The Flower Moon
Alhoewel er onrust heerst, staat er een mooie selectie aan films op de programmering. Zo zal Martin Scorsese's Killers of The Flower Moon zijn wereldpremière beleven. De verwachten voor de film met o.a. Leonardo Di Caprio en Robert De Niro zijn hooggespannen.



Naast Killers of The Flower Moon zal ook Indiana Jones and the Dial of Destiny zijn wereldpremière hebben op het filmfestival. Of het grootschalige evenement ook daadwerkelijk verstoord zal worden door activisten, is een kwestie van afwachten.



NieuwsFilm

meest populair