Andy Serkis wil dolgraag terugkeren als Gollum in nieuwe 'Lord of the Rings'-films

Andy Serkis wil dolgraag terugkeren als Gollum in nieuwe 'Lord of the Rings'-films

Serkis stelt zich beschikbaar voor de nieuwe films.

The Lord of the Rings is met de Rings of Power-serie en de aankondiging van nieuwe films weer helemaal relevant. Wanneer deze nieuwe films zich af gaan spelen in de tijdlijn van Middle Earth is nog niet bekend, maar Gollum-acteur Andy Serkis stelt zich hoe dan ook beschikbaar.

In een nieuw interview met The Hollywood Reporter spreekt Serkis lovend over de producties van de originele Lord of the Rings-trilogie en benadrukt dat Middle Earth altijd een onderdeel van zijn leven zal blijven.

Tweede familie
De acteur ziet de mensen waarmee hij de Lord of the Rings-films heeft gemaakt zelfs als een "tweede familie". Het idee dat Serkis opnieuw kan samenwerken met bijvoorbeeld Peter Jackson is al genoeg om de acteur terug te laten keren:

"Ik ben dol op die jongens en ze zijn een tweede familie voor mij. Ik heb zoveel jaren films met ze gemaakt. Ik hou van hun gevoeligheid en hun aanpak; het is filmmaken op een ander soort niveau. Je leeft en ademt het. En dus, ja, als er zich een kans voordoet, zou geweldig zijn."

Gollum?
Hoewel Serkis er zeker voor openstaat op terug te keren als Gollum, ligt het volledig aan de periode waarin de nieuwe films zich gaan afspelen. Als ze zich bijvoorbeeld na Return of the King afspelen, is het niet mogelijk om Gollum te zien aangezien hij doodgaat in Return of the King.


Als Gollum geen optie is, kan Serkis ook gemakkelijk in een andere rol te zien zijn. Dit heeft hij recent nog gedaan in het Star Wars-universum. In The Last Jedi en The Force Awakens speelde de acteur Supreme Leader Snoke, en een paar jaar later was hij te zien als Kino Loy in de serie Andor.

NieuwsFilm

meest populair