Waarom deze topacteur nee zei tegen Vin Diesel's rol in 'Fast & Furious'

Waarom deze topacteur nee zei tegen Vin Diesel's rol in 'Fast & Furious'

'Fast & Furious' zonder Vin Diesel?

Vin Diesel en Dominic Toretto, zijn personage uit de Fast & Furious-films, zijn onafscheidbaar. Diesel speelt de rol inmiddels al ruim 20 en hij is er een wereldster door geworden. Het is dus moeilijk voor te stellen dat Universal een hele andere acteur voor ogen had in de rol, toch was dit het geval.

Producent Neal H. Moritz mocht van Universal meteen de film gaan maken als hij een bepaalde acteur in de rol van Toretto kon casten. Deze acteur weigerde en Moritz stelde de studiobazen voor aan Diesel.

Timothy Olyphant
De acteur in kwestie bleek niemand minder dan Timothy Olyphant te zijn.

Je kan Olyphant kennen van zijn hoofdrollen in topseries als Justified en Santa Clarita Diet, als Cobb Vanth in The Mandalorian en The Book of Boba Fett en films als Once Upon A Time In Hollywood en Scream 2



De studio vertelde het volgende aan Moritz: "Als je Timothy Olyphant de rol van Dominic Toretto laat spelen, krijgt de film groen licht." Olyphant weigerde de rol en het was nog maar de vraag of de film wel gemaakt zou worden.

Waarom?
Inmiddels weten we dat Fast & Furious is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle filmreeksen ooit en er is nu een tiende film op komst. Toch heeft Olyphant geen spijt dat hij de rol weigerde. Toen hem gevraagd werd of hij spijt had, zei hij namelijk: "Nee. Het is niet mijn ding."


Hij dacht dat de film heel stom zou zijn en niemand het meerdere keren zou willen zijn: "Ik bedoel, tegen het derde of vierde vervolg zullen mensen zich zeker gaan vervelen. Toch?"

NieuwsFilm

meest populair