Na mega WOII-docu nu ook een mega WOII-drama van '12 Years a Slave'-regisseur op komst

Na mega WOII-docu nu ook een mega WOII-drama van '12 Years a Slave'-regisseur op komst

Gaat dit één van de grootste films van volgend jaar worden?

Nog maar net heeft de Brit Steve McQueen zijn 4 uur (!!!) durende documentaire over de Amsterdamse bezetting door de Nazi's, Occupied City, afgeleverd op het Filmfestival van Cannes, maar eind dit jaar of begin volgend jaar zal hij terugkomen met nóg een indringend WOII-project.

Blitz gaat de film heten en FilmTotaal wist in december al te melden dat onder andere Saoirse Ronan, Harris Dickinson en Stephen Graham bevestigd waren als castleden (klik hier voor het artikel).

'Bombing of London'
De film vertelt het verhaal van een groep Londenaren tijdens de bombardementen op hun stad in 1940-1941.

Samen met de net verschenen documentaire zal McQueen een hoop kennis van zaken hebben opgedaan over de Tweede Wereldoorlog en met films als Hunger en Oscar-winnaar 12 Years a Slave heeft hij ons al getoond dat hij wel raad weet met grote historische producties.

Venetië of Cannes
De opnames op locatie in Londen werden in april al afgerond en McQueen is momenteel druk bezig met de montage, maar hij kan nog weinig concreets zeggen over wanneer hij klaar is.


Er werd hier en daar al gesproken over een première op Venetië eind dit jaar, maar de directeur van Cannes heeft ook al laten weten dat hij stiekem zou hopen op een première op zijn filmfestival volgend jaar.

NieuwsFilm

meest populair