Waarom Megan Fox niet mocht terugkeren voor 'Transformers: Dark of the Moon'

Waarom Megan Fox niet mocht terugkeren voor 'Transformers: Dark of the Moon'

Waarom werd de actrice nou vervangen?

Megan Fox staat nog altijd bekend om haar rol als Mikaela in Michael Bay's Transformers-films. In deel vier besloot Bay de focus te leggen op een nieuwe personages, dus zagen we niemand van de eerste drie terug. Fox was echter al niet meer van de partij in deel drie, maar waarom?

De eerste twee Transformers-films met Fox in een van de hoofdrollen waren absolute kaskrakers. Bij elkaar hadden ze een omzet van ruim 1,4 miljard dollar. Waarom besloot Bay dan de populaire actrice te vervangen?

Vervangen
Shia LaBeouf's Sam Witwicky heeft in Transformers: Dark of the Moon ineens een nieuwe vriendin gespeeld door Rosie Huntington-Whiteley. Er wordt in de film verder ook geen aandacht besteedt aan het feit dat Mikaela nergens meer te bekennen is.

Het tweede en derde deel sluiten daarom ook helemaal niet goed op elkaar aan. Aan het einde van Revenge of the Sith werden Sam en Mikaela namelijk officieel een setje.

Reden
Volgens het management van Fox was het haar eigen keuze om niet meer in de reeks te spelen, maar Bay heeft een compleet andere verklaring. Hij zegt namelijk dat hij het advies kreeg van niemand minder dan Steven Spielberg om de actrice te ontslaan.


Dit advies was naar verluid gebaseerd op deze opmerking die Fox maakte over Bay's stijl van regisseren: "Hij wil net als Hitler zijn op zijn sets, en dat is hij ook. Dus hij is een nachtmerrie om voor te werken."

TMNT
Bay en Fox hebben na Transformers: Revenge of the Fallen dus jaren niet meer samengewerkt wegens deze opmerking. Bay gaf Fox in 2003 zelfs haar eerste filmrol in Bad Boys II.



Toch hebben de twee het uiteindelijk goed kunnen maken. Fox kreeg namelijk een hoofdrol in de door Bay geproduceerde Teenage Mutant Ninja Turtles-films. Sinds de laatste film uit 2016 hebben ze niet meer samengewerkt.

NieuwsFilm

meest populair