Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op streaming.

Op de verschillende streamingdiensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

12 Strong (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nicolai Fuglsig | Cast: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, e.a. | Te zien op: Netflix
De ambitieuze kapitein Mitch Nelson leidt een speciale eenheid met een bijzondere missie in Afghanistan. Daar probeert zijn twaalfkoppige team samen met een lokale bondgenoot de Taliban uit te schakelen, direct na de aanslagen van 11 september. De situatie zorgt al snel voor spanningen op meerdere fronten.



Saving Private Ryan (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns, e.a. | Te zien op: Videoland
Wanneer drie van de vier zoons van het gezin Ryan zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, moet kapitein Miller een speciale missie op touw zetten om de vierde zoon naar huis te brengen. Deze blijkt echter vermist te zijn geraakt op het Franse platteland. Miller zet alles op alles hem op te sporen in een door Duitsers bezet gebied.



Darkest Hour (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Wright | Cast: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, e.a. | Te zien op: Netflix / Prime Video / SkyShowtime
1940, Engeland. Winston Churchill is pas enkele dagen premier, maar wordt direct geconfronteerd met een enorme uitdaging. De dreiging van de Duitsers ligt op de loer en hij moet kiezen voor vredesonderhandelingen met de oorlogszuchtige nazi's of om te vechten voor de vrijheid en idealen van zijn natie.



NieuwsFilm

meest populair