Wes Anderson's nieuwste film 'Asteroid City' blijkt bij critici in de smaak te vallen

Wes Anderson's nieuwste film 'Asteroid City' blijkt bij critici in de smaak te vallen

De film krijgt al snel een release

Gisteravond beleefde Asteroid City zijn wereldpremière tijdens de 76e editie van het Filmfestival van Cannes. De nieuwste film van topregisseur Wes Anderson werd goed onthaald en het enthousiaste publiek trakteerde de filmmaker op een staande ovatie van maar liefst 6 minuten

Asteroid City speelt zich af in het gelijknamige fictieve Amerikaanse woestijnstadje. Centraal staat de Junior Stargazer-conventie, waarvoor studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje afkomen.

Recensies
Kort na de wereldpremière druppelden de eerste recensies binnen. De film scoort op het moment van schrijven een solide 84% op RottenTomatoes.com op basis van 19 recensies. Vooral de visuele stijl van Anderson en de acteerprestaties worden geprezen.

"De excentriciteit van Asteroid City, de elegantie, vrolijkheid en zijn enorme overvloed aan details maken het zo leuk. Dat geldt ook voor de styling van de klassieke Amerikaanse popcultuur.", aldus nieuwsoutlet The Guardian.

Succes
Na de vertoning van Asteroid City kon de cast en crew rekenen op een daverend applaus."Ik ben zo blij om de film voor het eerst te laten zien. Bedankt aan onze cast van geweldige acteurs", zei Anderson tegen de menigte in het Palais.



De film lijkt de bioscoopkassa's flink te kunnen laten rinkelen. Wes Anderson boekte in het verleden al meerdere successen met The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom.

Cast
Asteroid City kent een cast met meerdere grote namen. Onder andere Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jason Schwartzmann, Margot Robbie, Edward Norton en Bryan Cranston maken hun opwachting. De filmsterren schitterde gisteravond op de rode loper.



Asteroid City krijgt 22 Juni een release in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder:



NieuwsFilm

meest populair