Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom (2012)

A tormenting and surprising story of children and adults during the stormy days of the summer of 1965.

Wes Anderson geeft nieuw elan aan zijn typische stijl en maakt zijn beste film in jaren.
play

7,8 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Twee jong volwassenen worden in de jaren '60 verliefd en gaan er samen vandoor. De machthebbenden in hun dorp in New England krijgen hier notie van en gaan op zoek naar het tweetal. Norton, een scoutleider, en Willis, de sherrif, maken beiden deel uit van het zoekteam. McDormand speelt de moeder van het vermiste meisje, terwijl Murray haar vader zal gaan spelen.

Regie
Wes Anderson
Cast
Bill Murray, Bruce Willis, Edward Norton, Harvey Keitel, Frances McDormand, Bob Balaban, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Neal Huff, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jake Ryan, Kara Hayward, Jared Gilman, Charlie Kilgore, L.J. Foley, Chandler Frantz, Lucas Hedges, Andreas Sheikh, Rob H. Campbell.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 68.263.166
Release
25.05.2012
Release NL
31.05.2012
Release DVD
04.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Anderson | Cast: Jared Gilman (Sam), Kara Hayward (Suzy), Bruce Willis (Captain Sharp), Edward Norton (Scout Master Ward), Bill Murray (Walt Bishop), Frances McDormand (Laura Bishop), Tilda Swinton (Social Services), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Wes Anderson is een echte auteur met een eigen stijl en thematiek, waar zijn films altijd meteen aan te herkennen zijn. Zijn nieuwste film vormt daarop geen uitzondering en is een echte Wes Anderson. Vanaf de eerste beelden is dat al duidelijk. Toch is dit een stap vooruit voor hem, juist doordat hij een stapje terug doet. Door zich vooral te focussen op één kalverliefde in plaats van gehele families die zijn films het afgelopen decennium bewoonden, resoneert Moonrise Kingdom meer, terwijl zijn visuele stijl alleen maar verfijnder is geworden. Het resultaat is zijn mooiste film in tijden.

Voor het eerst zit een film van Anderson niet vol popliedjes, maar met klassieke muziek die grotendeels is opgenomen voor of met kinderen en bij de hoofdpersonen van de film past. Geen Rolling Stones maar Benjamin Britten, en een uitstekende score van Alexandre Desplat met hier en daar wat country van Hank Williams op de radio. De enige echte uitzondering is het nummer 'Le temps de l'amour' van Françoise Hardy, de jarenzestigpophit die ook al in de trailer van de film te horen was en fantastisch ingezet wordt in een korte dansscène.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Moonrise Kingdom Nieuwsberichten