Te jong dood in Hollywood: Christopher Reeve werd slechts 52 jaar

We verloren het icoon veel te vroeg.


Superheldenfilms zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse filmlandschap. Dit jaar alleen komen er al bijna tien nieuwe superheldenfilms en meerdere nieuwe series uit. Het succes van de superheldenfilm is minstens indirect te danken aan één man: Christopher Reeve.

Christopher Reeve is natuurlijk het meest bekend van zijn rol als Clark Kent/Superman. Veel mensen vinden dit nog steeds de beste incarnatie van Superman op het witte doek. De incarnaties van Henry Cavill, Tyler Hoechlin en Brandon Routh zijn ook zeer geliefd, maar niks topt het origineel.

Superman
Reeve speelde de 'Man of Steel' in maar liefst vier films; Superman, Superman II, Superman III en Superman IV: The Quest for Peace. Ook speelde hij in films als Deathtrap, The Bostonians.

Het succes van de Superman-films hebben geleid tot de producties van vele andere superheldenfilms zoals Tim Burton's Batman. Daarna begonnen andere studio's ook superheldenfilms te maken. Denk aan Blade, X-Men en Spider-Man.

Ongeluk
Reeve moest voor de film Anna Karenina uit 1985 leren paardrijden. Dit begon als een flinke opgave voor de acteur, omdat hij een flinke allergie had voor paarden. Hij nam medicatie voor zijn allergie en bleef vervolgens nog jarenlang zelf paardrijden. Zijn allergie verdween zelfs.


In 1995 deed Reeve mee aan een wedstrijd waarbij hij verongelukte. Zijn paard stond op het punt een sprong te maken, maar stopte daar abrupt mee. Reeve viel voorover van het paard af en belandde op zijn hoofd, wat leidde tot letsel aan zijn cervicale wervelkolom. De acteur raakte hierdoor verlamd.

Smallville
Ondanks zijn verlamming bleef de acteur actief. In 2003, een jaar voor zijn overlijden, verscheen Reeve in een aflevering van het tweede seizoen van de DC-serie Smallville als Dr. Swann. De serie volgde een jonge Clark Kent gespeeld door Tom Welling. Twee generaties kwamen hier samen en het was een mooi moment voor fans om Reeve nog één laatste keer te zien acteren.


Op 9 oktober 2004 kreeg Reeve een hartstilstand na het nemen van antibiotica voor een bepaalde infectie. Hij belandde in een coma en kwam de dag erna op 52-jarige leeftijd te overlijden.

NieuwsFilm

meest populair