Ondanks de sterke eerste reacties lijkt 'The Flash' genegeerd te worden door het grote publiek

Ondanks de sterke eerste reacties lijkt 'The Flash' genegeerd te worden door het grote publiek

De superheldenfilm gaat lijden onder de vele negatieve aandacht.

De fans van superheldenfilms die de trailer voor The Flash hebben gezien, zullen ongetwijfeld al tijdens de eerste dagen na de release in de bioscoop zitten. De beelden zien er namelijk bijzonder hoopvol uit.

Daarnaast zijn de eerste reacties, ook van insiders, bijzonder positief en de DC-film wordt al een van de beste superheldenfilms ooit genoemd.

Toch geen monsterscore
Een aantal dagen geleden werd er door de experts nog aangegeven dat de film door de flinke hype een Noord-Amerikaans openingsweekend van circa $140 miljoen tegemoet zou kunnen zien.

Nu de tickets in de verkoop zijn, blijken deze helemaal niet zo snel over de toonbank te gaan. Nieuwe voorspellingen hebben het over een kick-off van slechts $70 miljoen. En dat is voor een film met een kostenplaatje van $220 miljoen te laag.

Meerdere zwakke punten
De website Comic Book Movie heeft nu zes redenen aangegeven waarom de film waarschijnlijk onvoldoende gaat opleveren tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend.


De belangrijkste reden zou de aanwezigheid van Ezra Miller zijn. De acteur maakt zich al langere tijd niet populair. Hij wordt van meerdere misdaden (publiekelijk) beschuldigd. Daarnaast is hij simpelweg niet de grote naam die het publiek verbindt aan een blockbuster.

Onnodige film
Daarnaast is het DC Extended Universe al te beschadigd door zwakke releases en veel negatieve publiciteit. Ook zou The Flash geen rol van betekenis spelen in de toekomst van de franchise. Volgend jaar verschijnt er geen enkele film in de reeks die vanaf 2025 grotendeels een reboot krijgt, en The Flash is de film die het filmuniversum zal rebooten.


Ook zou Batman geen enorme aantrekkingskracht meer hebben op het publiek dat zich sowieso steeds minder aantrekt van de "bijzonder positieve online geluiden" die verschijnen na persvoorstellingen.

Concurrentie
En dan is er uiteraard de concurrentie. Er wordt wel veel verwacht van de Marvel-animatiefilm Spider-Man: Across the Spider-Verse en in de drukbezette maand juni verschijnen ook de films Transformers: Rise of the Beasts, The Boogeyman, Pixar's Elemental, No Hard Feelings en Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Andy Muschietti's The Flash is vanaf 15 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair