Voorspelling: deze 'Cannes-underdog' gaat een grote filmhuishit worden

Hij verdiende een dikke 8/10 bij filmcritici


Op het Filmfestival van Cannes gaan veel grote producties in première (Asteroid City, Killers of the Flower Moon, Indiana Jones and the Dial of Destiny), maar tussen de wat kleinere titels is vaak ook veel mooi werk te vinden.

Zo ook de nieuwe film van de Duitse filmmaker Wim Wenders, die zowel documentaires als speelfilms maakt en daarmee een interessante benadering heeft richting cinema.

Perfect Days
In de hoofdcompetitie van afgelopen Cannes zat ook Wenders' film Perfect Days, die bij lange na niet zoveel aandacht kreeg als andere premièrende projecten, maar bij critici en de jury wel erg goed in de smaak viel. Zo won hoofdrolspeler Kôji Yakusho de prijs voor beste acteur van het festival.

In Perfect Days volgen we Hirayama die een eenvoudig leven leidt als toiletreiniger in Tokio en via een reeks onverwachte ontmoetingen in de stad wordt geleidelijk meer onthuld over zijn verleden. Het is een diep ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.

Drive My Car
Wie de trailer bekijkt moet misschien denken aan de literatuur van Murakami en daarmee wellicht ook wel aan het Oscar-winnende Drive My Car van twee jaar terug.


Wanneer Perfect Days bij ons uitkomt, is momenteel nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair