Disney floot de horrorfilm 'The Boogeyman' om opvallende reden terug

Er begon een zoektocht naar ander kinderspeelgoed dat licht gaf.


In The Boogeyman speelt Bird Box-actrice Vivien Lyra Blair, het jongste zusje. Het meisje wordt in het donker geteisterd door een enititeit en slaapt dan ook met een maanbal, dit is een oplichtende bol. Maar deze scène had er heel anders uitgezien als het aan regisseur Rob Savage lag.

"Sophie's maanlicht is iets dat je bij Amazon kunt kopen. Dus kochten we er een paar, braken ze open en stopten er een lamp in die we konden bedienen en op en neer konden draaien", vertelde de regisseur.

Een flikkerend lichtzwaard
Savage vertelt dat deze maanbol echter eerst een lichtzwaard was: "In het originele script had ze een speelgoedlichtzwaard, die ze dicht bij zich in bed zou houden.

"Dat is wat ik als kind tijdens het slapen en het hele idee was dat het een knock-off lichtzwaard was dat begon te flikkeren als het wezen dichtbij was en uiteindelijk verbrijzelde."

Op zoek naar een ander rekwisiet
Maar Disney stak een stokje voor de flikkerende lichtzwaard, want Vivien Lyra Blair was gecast als jonge prinses Leia in de live-action serie, Obi-Wan Kenobi en een flikkerende neppe lightsaber is geen goede promotie."Disney wilde eerlijk gezegd geen beeld in de film van de jonge prinses Leia met een stomme nep-lightsaber. Dus ze zeiden 'nee' en vertelden dat we iets anders moesten bedenken," aldus Savage.

Wanhopig op zoek
De regisseur vervolgt: "Het productieteam en ik zochten wanhopig naar kinderspeelgoed dat licht gaf. En toen we deze maanbal vonden dachten we dat het een geweldig rekwisiet zou zijn. We herschreven de scènes en het bleek dat dit één van de engste en beste scènes in de film werd."The Boogeyman is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair