'Barbie' weigerde gebruik van CGI, dus "ontstond wereldwijd tekort aan roze verf"

Film van Greta Gerwig zorgde voor een hoop extra werk


Greta Gerwig, de regisseur van de nieuwe Barbie-film, weigerde gebruik te maken van CGI. Zij wilde een authentieke en echte filmset hebben, want speelgoed is immers tastbaar.

Greta vertelde aan Architectural Digest: "Ik wilde niet vergeten waarom ik Barbie vroeger als kind zo leuk vond. De set moest een beleving voor de zintuigen zijn. Daar hoort geen CGI bij."

Het kind behouden
Ook zegt Greta: "Ik wilde het kind behouden. Ik wilde de roze kleur helder hebben, en alles moest bijna te overdadig zijn."

Barbieland werd daartoe volledig opgezet in de studio's van Warner Bros. in Engeland. Volgens een ontwerper werd voor de filmset zoveel roze verf gebruikt, dat er een wereldwijd tekort ontstond omdat zij als een malle al het beschikbare materiaal nodig hadden.

De kleur roze
De ontwerper zegt: "We waren constant in gevecht met de kleur roze. Elke keer als we dachten dat de kleuren wel bepaald waren, bleken de roze tinten anders uit te pakken op de materialen. Hierdoor moesten wij opnieuw aan de slag."

Meer staat hier in het artikel van Daily Mail. Het Instagram-bericht van Architectural Digest hieronder vertelt ook meer.NieuwsFilm

meest populair