Net als Ziggo gooit KPN de prijzen flink omhoog

In plaats van zo'n 7 euro vindt KPN 3 a 4 euro verhoging acceptabel.


Alsof het leven tegenwoordig al niet duur genoeg is en wordt. De grote internetproviders en tv-aanbieders gaan de prijzen flink omhoog gooien. Nadat Ziggo een gemiddeld maandabonnement met zo'n 7 a 8 euro verhoogde, komt nu ook KPN met een flinke prijsverhoging.

KPN doet het iets rustiger aan. Waar Ziggo zich verschuilt achter een "inflatiecorrectie" van zo'n 8,5 procent, houdt KPN het bij 6,4 procent. En dan kan de verhoging van de kosten maximaal 4 euro zijn.

Vanaf 1 juli
Net als bij Ziggo gaan de prijzen per 1 juli veranderen. Volgens Bright gaat een abonnement gemiddeld 3,17 euro per maand meer kosten. "Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Dat heeft ook effect op onze kosten," luidt de verdediging.

In 2022 was de prijsstijging gemiddeld nog 1,90 euro. KPN durft de huidige verhoging nog een "gematigde prijswijziging" te noemen. "We doen er alles aan om de prijsstijging zo beperkt mogelijk te houden," aldus KPN in een verklaring.

Meer verhogingen
Ook andere partijen in de sector verhogen hun tarieven. Denk dan ook aan T-Mobile (8,6 procent verhoging) en Delta (7 procent). Het lijkt er bijna op dat er onderling afspraken zijn gemaakt. Ook bij Delta en Ziggo stijgen de prijzen vanaf 1 juli.

Meer over de prijsverhoging bij Ziggo las je eerder op FilmTotaal. Ondertussen zouden heel wat consumenten aan het shoppen zijn.

NieuwsFilm

meest populair