Deze stevige oorlogsserie lanceerde de carrière van Tom Hardy

Deze stevige oorlogsserie lanceerde de carrière van Tom Hardy

Hardy debuteerde in een van de beste series ooit gemaakt.

Tom Hardy is tegenwoordig een van Hollywood's meest herkenbare gezichten. Hij heeft met talloze topregisseurs samengewerkt en heeft in veel grootse blockbusters gepeeld. Maar waar begon zijn indrukwekkende carrière nou mee? Een van de beste series ooit.

Hardy was een tijd werkzaam als model voor hij begon met acteren. Op 21-jarige leeftijd begon Hardy aan een opleiding bij de acteerschool 'Drama Centre London.' Hardy moest vroegtijdig een punt zetten achter zijn opleiding, omdat hij een rol kreeg in de oorlogsserie Band of Brothers.

Band of Brothers
Band of Brothers is een miniserie van HBO die in 2001 in première ging. De serie werd gemaakt door Steven Spielberg en Tom Hanks, die een paar jaar eerder samen natuurlijk Saving Private Ryan maakten.

De serie heeft een 9.4/10 op IMDB en is daarmee de nummer vier best beoordeelde serie aller tijden op de site. De serie vertelt het verhaal van Easy Company van de 101st Airborne Division van het Amerikaanse leger en hun missie in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, van Operatie Overlord tot V-J Day.

Start
Hardy maakte dus zijn debuut in een van de meest gewaardeerde series ooit, een indrukwekkende start van zijn carrière. Hij speelde de rol van soldaat John Janovec van het Amerikaanse leger. Hij was in de laatste twee afleveringen van de serie te zien.


In hetzelfde jaar maakte Hardy ook zijn speelfilmdebuut in de oorlogsfilm Black Hawk Down van iconische regisseur Ridley Scott.

Tegenwoordig
In de jaren na Band of Brothers was Hardy in allerlei topfilms als Layer Cake, RocknRolla en Bronson te zien, maar zijn rol als Eames in Christopher Nolan's Inception maakte hem de superster die we vandaag de dag kennen.


In totaal heeft Hardy drie keer met Nolan samengewerkt en heeft hij een Oscarnominatie voor beste acteur in een bijrol op zijn naam voor The Revenant. Ook speelde hij de hoofdrol in Mad Max: Fury Road, een van de meest gewaardeerde films van de 2010's.

NieuwsFilm

meest populair