'Star Wars'-schrijver over George Lucas: "alsof ik de president sprak"

Tony Gilroy had een goed gesprek met Lucas.


Schrijver Tony Gilroy is een geliefd figuur onder de meeste Star Wars-fans. Hij is de maker van de extreem goed ontvangen Disney+-serie Andor, maar daarvoor was hij deels verantwoordelijk voor het script van Rogue One.

Gilroy sprak onlangs met Deadline over zijn ervaring binnen het Star Wars-universum en onthulde hoe zijn eerste en enige gesprek met George Lucas verliep.

Telefoontje met de president
Tijdens het interview vertelde Gilroy het volgende over zijn gesprek met Lucas: "George Lucas belde me na Rogue, ik had een gesprek van 45 minuten met hem nadat hij Rogue zag, en dat is de enige keer dat ik hem ooit heb gesproken."

"Hij vond het geweldig. Echt waar. Hij had veel dingen te zeggen die ik... Het was als een telefoontje van de president."

Andor
Momenteel zijn de opnames van het tweede seizoen van Andor aan de gang, maar Gilroy is niet in staat om aanpassingen te maken aan zijn scripts als gevolg van het huidige schrijversprotest. Een paar maanden geleden vertelde hij nog hoe hij zich hierop had voorbereid in een interview met Collider:


"Ik heb nog 30 dagen voordat de Writers Guild toeslaat om aflevering 3 af te maken. Aflevering 3 zal vreemd genoeg de laatste zijn die ik schrijf. Vreemd genoeg zal dat mijn laatste, laatste aflevering zijn, in het vliegtuig zal ik eraan werken."

NieuwsFilm

meest populair