Zo ontwijk je de stevige prijsverhogingen van Ziggo, KPN en andere tv-/internetproviders

Stap over, neem NLZiet en Canal Digitaal. Het is tijd voor actie.


De afgelopen periode werd duidelijk dat onder andere Ziggo en KPN de abonnementsprijzen flink omhoog gaan gooien. Ze noemen het een inflatiecorrectie op basis van cijfers van het CBS. Veel klanten hebben er moeite mee, en zoeken naar goedkopere oplossingen.

Je kunt je tv-abonnement mogelijk al gewoon opzeggen. Via NLZiet, NPO Plus of Canal Digitaal ben je al snel goedkoper uit als je toch al niet zoveel reguliere televisie meer kijkt. Maar er zijn meer oplossingen.

Overstappen
Een makkelijke keuze is om op te zeggen bij je huidige aanbieder. De kans is groot dat je gelijk een mooie aanbieding krijgt. Met een beetje doorvragen krijg je al snel een vergelijkbaar aanbod als nieuwe klanten. Dit scheelt de eerste maanden flink in de kosten.

Daarnaast kun je overstappen naar een andere aanbieder. Kijk sowieso goed naar je behoeften. Kijk je nog wel zoveel televisie nu je waarschijnlijk ook Netflix en andere streamingdiensten hebt? Wat heb je eventueel aan al die extra zenders? En moet je internet echt wel zo snel zijn?

Actie ondernemen
Het is uiteraard het makkelijkst om de opgedrongen prijsverhoging van bijvoorbeeld zo'n 7 euro bij Ziggo of 4 euro bij KPN te accepteren.

Slimmer is om nu actie te ondernemen, de nieuwe tarieven gaan in per 1 juli. Overstappen kan in de meeste gevallen vrijblijvend.

NieuwsFilm

meest populair