C-3PO-acteur Anthony Daniels: "Geheimzinnigheid Disney absurd"

C-3PO-acteur Anthony Daniels: "Geheimzinnigheid Disney absurd"

De acteur kon zich niet altijd in de strategie van de studio vinden

Soms gaan filmstudio's mijlenver om niet het achterste van hun tong te laten zien als het om filmproducties gaat. Vooral grote blockbusters hebben te maken met zware geheimhouding. Volgens Star Wars-acteur Anthony Daniels is Disney wel heel erg streng als het er op aankomt.

In 2012 kocht Walt Disney Lucsafilm, de productiemaatschappij van Star Wars en Indiana Jones, voor 4 miljard dollar. Dit gaf een nieuwe impuls aan beide saga's. Volgens Anthony Daniels, de acteur van C-3PO, was de geheimhouding rond Star Wars Episode VII: The Force Awakens echter tegen het bizarre aan.

Belachelijk
In Star Wars Episode VII: The Force Awakens keerden meerdere personages uit de originele saga terug naar het grote witte doek. Het blijkt dat Disney meerdere maatregelen nam om de productie van de film van regisseur J.J. Abrams zo geheimzinnig mogelijk te houden.

"De geheimhouding was ronduit belachelijk", aldus Anthony Daniels. "Het script werd aangeleverd op rood papier met pikzwarte letters, zodat er geen kopieën van gemaakt konden worden. Ik kreeg een kater puur en enkel door het lezen".

Kremlin
Volgens de acteur was Disney ook super streng betreffende de communicatie over de film. Zo wees de filmstudio de acteur erop om tweets te verwijderen, iets dat volgens Daniels "Kremlin-gedrag" is.



Alhoewel de geheimhouding omtrent filmproducties soms kan doorslaan, is het voor grote filmstudio's ook begrijpelijk. Als er teveel plot-details omtrent een film naar buiten komen, kan dat weer effect hebben op de Box Office-resultaten.



NieuwsFilm

meest populair