Regisseur heeft nul zin in 'Indiana Jones'-film met het personage Helena Shaw

Regisseur heeft nul zin in 'Indiana Jones'-film met het personage Helena Shaw

De regisseur gaat zijn vingers er niet aan branden

Hoewel spin-offs tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten, is niet iedereen fan van deze slimme tactiek om een populaire franchise voort te zetten. Zo laat Indiana Jones-regisseur James Mangold weten totaal geen interesse te hebben in het maken van een spin-off voor de avonturenfilmreeks.

In een interview over zijn nieuwe film Indiana Jones and the Dial of Destiny vertelt Mangold dat hij de franchise niet onnodig wil voortzetten.

Helena Shaw de nieuwe Indy?
De geliefde avonturier voert zijn strijd in zijn nieuwste film niet in zijn eentje. Hij krijgt namelijk de hulp van zijn peetdochter Helena Shaw, gespeeld door actrice Phoebe Waller-Bridge.

Op de vraag of hij interesse heeft in het maken van een spin-off over dit nieuwe personage, antwoordt Mangold zonder twijfel. "Ik ben niet geïnteresseerd. Ik weiger. Ik kan het gewoon niet," antwoordt hij.

"Grootschalige reclame"
Mangold gaat zelfs zo ver dat hij het maken van spin-offs "grootschalige reclame" noemt. "De hoeveelheid verwijzingen en fan service begint op een gegeven moment tegenstrijdig te worden. Het is niet meer puur een verhaal vertellen."



Mangold, die eerder de films The Wolverine en Logan regisseerde, heeft wat de terugkeer van Wolverine in de nieuwe Deadpool 3 betreft dezelfde mening.

"Ze zullen het zoveel als mogelijk uitmelken. Ik meet mijn succes in een film als 'Logan' niet af aan het feit of het gesprek is beëindigd. Ik heb míjn gesprek beëindigd," aldus Mangold.

NieuwsFilm

meest populair