Deze enorme flater van Keanu Reeves betekende bijna zijn doodsteek

Deze enorme flater van Keanu Reeves betekende bijna zijn doodsteek

John Wick, Neo. We kennen Reeves ook uit heel wat topfilms.

Als persoon is hij geliefd en als acteur scoort hij al heel lang grote hits. Daartegenover staat dat hij ook de nodige tegenvallers incasseerde. De naam Keanu Reeves is zeker niet altijd succesvol als het op bioscoopfilms neerkomt.

Ondanks dat hij in succesfilms als The Matrix, John Wick en Speed te zien is, speelde hij ook de hoofdrol in een van de grootste flops ooit gemaakt. We hebben het over 47 Ronin uit 2013 van regisseur Carl Rinsch.

Enorme flater
Van regisseur Rinsch hebben we na 47 Ronin weinig meer vernomen. Hij mocht als onervaren filmregisseur maar liefst zo'n $175 tot 225 miljoen stuk smijten bij het maken van 47 Ronin. Voor Reeves had het ook zomaar zijn ondergang kunnen betekenen. Een jaar later verscheen echter John Wick en dat was overduidelijk een schot in de roos, en waarschijnlijk broodnodig voor de acteur.

47 Ronin verscheen wereldwijd in de bioscopen en wist uiteindelijk nog een redelijke $152 miljoen op te halen, nadat de critici al gehakt van de film hadden gemaakt. Op de Tomatometer staat de film op slechts 16 procent na 90 recensies. FilmTotaal-recensent Thierry Verhoeven gaf twee sterren.

Reacties
"Rinsch leunt te veel op veelal weinig overtuigende CGI en een deel van de Japanse cast lijkt slechts fonetisch Engels te kunnen spreken. Gezien het hoge budget en de bijbehorende verwachtingen absoluut een teleurstelling," aldus mrklm op Moviemeter.


"Film met een eigen karakter en tempo waarvoor je gewoon moet gaan zitten. Mooie plaatjes, deels historisch verantwoord, echter zonder veel verrassingen. Reeves speelt zijn rol overtuigend," vindt de positievere MOVIEMAZZTER.

Waar te zien?
47 Ronin kun je kijken op heel wat diensten, zoals op Netflix (tot 30 juni) en ook SkyShowtime en meJane.


Opvallend genoeg verscheen afgelopen jaar nog het vervolg Blade of the 47 Ronin dat minstens zo matig werd ontvangen. De trailer daarvoor zie je hierboven.

NieuwsFilm

meest populair