De grootste flop voor Dwayne 'The Rock' Johnson is deze snelle actiefilm uit 2010

De grootste flop voor Dwayne 'The Rock' Johnson is deze snelle actiefilm uit 2010

Voor 'Fast & Furious' zat The Rock in 'Faster'.

Dwayne 'The Rock' Johnson is de succesvolste acteur van het moment. Hij speelt rollen in allerlei grote blockbusters, denk aan de Fast & Furious-films, de Jumanji-films en nog veel meer. Johnson's carrière was niet altijd zo succesvol. In 2010 speelde hij zelfs nog in een gigantische flop.

Het jaar voordat The Rock's carrière explodeerde door zijn rol in Fast Five speelde de ex-worstelaar de hoofdrol in een andere snelle actiefilm genaamd Faster.

Verhaal
In Faster, onder regie van George Tillman, Jr. (Notorious, Men of Honour), speelt Dwayne een man die bekend staat als'Driver'. Hij is uit op wraak tegen de mannen die zijn broer tijdens een uit de hand gelopen roofoverval hebben vermoord en hem voor halfdood hebben achtergelaten. Ondertussen wordt hij gevolgd door een politieman en een manisch depressieve moordenaar.

Johnson hield zich voor Faster vooral bezig met familie- en avonturenfilms als The Game Plan en Race to Witch Mountain. Een harde actiethriller met een R-rating (16+ leeftijdsadvies) was dus een welkome verandering qua genre.

Flop
Je kan het je tegenwoordig niet meer voorstellen, een actiefilm met The Rock in de hoofdrol die gigantisch flopt. Black Adam is een recent voorbeeld van een film met The Rock in de hoofdrol die redelijk tegenviel, maar toch zette die bijna 400 miljoen dollar om. Faster had een totale omzet van slechts 35 miljoen dollar.


De film had een productiebudget van 24 miljoen dollar. Over het algemeen is een film pas winstgevend als het dubbele van het productiebudget wordt omgezet i.v.m. marketingkosten en het feit dat een gedeelte van de omzet natuurlijk naar de bioscopen gaat. De film kwam dus zo'n 13 miljoen te kort.

Critici
De film was onder critici ook niet echt daverend ontvangen. Over het algemeen vonden ze het leuk om Johnson weer in een actiefilm te zien, maar viel Faster op een hoop andere manieren tegen.


Het blijft altijd natuurlijk beter om je eigen mening te vormen over een film. Als je daar interesse in hebt en benieuwd bent hoe The Rock dertien jaar geleden te werk ging, kun je Faster op Pathé Thuis huren.

NieuwsFilm

meest populair