Hoe kan iedereen deze fout in 'Face/Off' hebben gemist?

Hoe kan iedereen deze fout in 'Face/Off' hebben gemist?

Een grote fout in de klassieker.

De jaren 90 waren een broedplaats voor enorm veel topfilms die we vandaag de dag beschouwen als klassiekers. Eén hiervan is zonder twijfel John Woo's Face/Off met Nicolas Cage en John Travolta.

Hoe kan het dan dat zo'n geliefde film een enorm voor de hand liggende fout bevat? Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om de fout te begrijpen en het gaat compleet in tegen het uitgangspunt van het verhaal; het 'wisselen' van lichaam.

Verhaal
Voor de niet-ingewijden onder ons en de mensen die de film al een lange tijd niet hebben gezien, vatten we het verhaal van Face/Off eerst even samen:

Om een terroristisch complot te verijdelen, ondergaat een FBI-agent een gezichtstransplantatie om de identiteit aan te nemen van het criminele meesterbrein dat zijn enige zoon heeft vermoord, maar de crimineel wordt te vroeg wakker en zint op wraak.

Grote fout
De film gaat de fout in met de 'oplossing' voor de wisseling van identiteiten tussen Sean Archer (Travolta) en Castor Troy (Cage). Sean's vrouw Eve (Joan Allen) kon namelijk alleen zien dat haar man eigenlijk Troy was omdat zijn bloedgroep verschilde van die van de echte Archer.


Deze resolutie gaat echter compleet tegen de medische wetenschap in. Een transplantatie uitvoeren tussen mensen met verschillende bloedgroepen, is simpelweg onmogelijk.

Succes
Deze fout kan door veel mensen vergeven en is gelukkig niet hetgeen waar de film bekend om staat. De film kwam uit in 1997 en zette toen zo'n 245 miljoen dollar om op een productiebudget van 80 miljoen. Hiermee was het zowel financieel als onder critici een succes.


De film heeft veel onvergetelijke scènes opgeleverd. Hierboven zie je nog eens de iconische clip waarin Nicolas Cage helemaal losgaat. De volledige film bekijk je nu op Disney+ of huur je via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair