De succesvolste film van Pixar is 'Incredibles 2' en de grootste flop heet...

De succesvolste film van Pixar is 'Incredibles 2' en de grootste flop heet...

Begint Pixar momentum te verliezen?

Met iconische films als Monster Inc., de Toy Story-reeks, WALL-E, Finding Nemo en nog veel meer heeft Pixar terecht een zeer gerespecteerde status in de filmwereld. In 2018 bereikte de studio financieel een nieuw hoogtepunt met Incredibles 2, maar dat succes weten ze de laatste jaren niet meer na te bootsen.

Pixar ervoer enorm veel succes in de jaren voor de coronapandemie uitbrak. In 2018 brachten ze zelfs hun meest succesvolle film ooit uit met Incredibles 2. De film had namelijk een omzet van zo'n 1,2 miljard dollar. Toy Story 4 zette een jaar later ook ruim een miljard om. De zaken veranderden in 2020.

Disney+
Onward was het eerste slachtoffer van de coronapandemie. De film kwam precies uit toen de wereld langzaam op slot ging door de lockdowns. De film had uiteindelijk een omzet van 141 miljoen dollar, maar daar kon de studio weinig aan doen. In 2022 maakte de studio met Turning Red wel een heel aparte keuze.

Turning Red zou oorspronkelijk de eerste Pixar-film zijn die weer exclusief in de bioscoop te zien was nadat Soul en Luca direct op Disney+ werden gezet. Dit besluit werd toch teruggetrokken, waardoor de film in de meeste landen alleen te zien was op Disney+.

Technisch een flop
In de landen waar Disney+ nog niet beschikbaar was, werd de film wel uitgebracht in de bioscoop. Dit was uiteindelijk zo beperkt, dat de film maar zo'n 20 miljoen dollar omzette. Aangezien de film door fans en critici zeer goed werd ontvangen, had de studio Turning Red beter wat uit kunnen stellen.


Met zo'n lage omzet is het eigenlijk de grootste 'flop' voor Pixar, maar door de externe factoren is het niet helemaal eerlijk om dit officieel een flop te noemen. Die titel gaat wel naar een andere film die onlangs uitkwam.

Lightyear
De grootse flop voor Pixar is definitief Lightyear. De film werd niet gelijktijdig uitgebracht op Disney+ en bioscopen waren wereldwijd gewoon weer open. De film viel niet helemaal in de smaak bij critici, maar de scores waren niet helemaal dramatisch. Het resultaat op de box-office was wel dramatisch.


De film zette in totaal zo'n 226 miljoen dollar om en heeft hiermee volgens Deadline 106 miljoen dollar verlies gedraaid.

NieuwsFilm

meest populair