'Léon: The Professional'-regisseur terug met zijn 'beste film' met topacteur in de hoofdrol

'Léon: The Professional'-regisseur terug met zijn 'beste film' met topacteur in de hoofdrol

Gaat dit zijn grote comeback naar Hollywood worden?

De Franse topregisseur Luc Besson is eind dit jaar terug met schijnbaar de beste film van zijn carrière: DogMan. Dit nieuwe project wordt beschreven als een interessante mix van actie, komedie, drama en queer.

De hoofdrol is weggelegd voor de fantastische arthouse-acteur Caleb Landry Jones (Get Out,Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) die eindelijk weer eens een hoofdrol te pakken heeft.

Plot
Douglas is een man die als kind werd misbruikt door zijn gewelddadige vader en wreed voor honden werd neergegooid. In plaats van hem aan te vallen, kwamen de honden hem beschermen en werden zijn bondgenoten.

Op een reis om te genezen van jeugdtrauma's en lichamelijk letsel, probeert Douglas zijn eigen weg te vinden, ook al betekent dit dat hij maatschappelijke regels en zijn gender moet buigen en overboord moet gaan met zijn liefde voor honden.

Besson op z'n best
Door de jaren heen heeft Besson behoorlijk wat missers gemaakt en zijn er maar weinig van zijn titels die met meer dan een mager zesje zijn beoordeeld. Toch mogen we niet vergeten dat Besson echt wel weet wat hij moet doen achter de camera en dat blijkt maar weer als we de trailer van zijn topper Léon: The Professional met Jean Reno en Natalie Portman eens herbekijken.


DogMan gaat later dit jaar in première; hoogstwaarschijnlijk op het Filmfestival van Venetië.

NieuwsFilm

meest populair