Dit is waarom de tweede 'Independence Day' een enorme blunder werd: iedereen zag het aankomen

Het vervolg bracht goed geld op, maar dat had veel meer kunnen zijn


In 2016 kwam twintig jaar na de film Independence Day het vervolg uit, genaamd Independence Day: Resurgence. Het vervolg was niet zo'n succes als het origineel. En dat had verschillende redenen.

Vivica A. Fox was in beide films te zien, net als Bill Pullman en Jeff Goldblum. Zij zei in een interview met AV Club: "Ik vond niet dat het vervolg zo goed was en recht deed aan het eerste deel. We misten Will Smith".

We misten Will Smith
Ze vervolgde: "We hadden de meeste castleden terug, maar niet hem. En ik zal eerlijk zijn - Ik was bij de première en vroeg mij af wat de fans ervan zouden vinden. Vervolgens liep social media over met kritiek."

Regisseur Roland Emmerich vertelde in 2022 aan The Wrap dat zij in twee weken tijd het scenario aan moesten passen, toen Will Smith het filmproject liet vallen. Will Smith besloot The Suicide Squad te filmen in plaats van het vervolg voor Independence Day. Waarschijnlijk lag dat salaris hoger.

Trots op vervolg
De regisseur zei: "Ik ben trots op het vervolg, maar Will besloot bij de voorbereidingen zich terug te trekken. Dat was enorme klap. Ik moest kiezen of ik de film ging doen of niet, terwijl er al 10 of 12 miljoen Amerikaanse dollars ingestopt was."

Hij zei al eerder tegen Yahoo: "Doorgaan was een misser. Ik had moeten stoppen toen Will stopte. Ik had zelf kritiek op het herschreven scenario en realiseerde me dat ik iets maakte dat ik haatte: een sequel."

Het vervolg bracht goed geld op, maar dat had veel meer kunnen zijn. Meer staat hier in het artikel van People. In onderstaande YouTube-video van Vlad TV vertelt Vivica A. Fox meer.NieuwsFilm

meest populair