'Oppenheimer' breekt na 25 jaar met traditie van Christopher Nolan

'Oppenheimer' breekt na 25 jaar met traditie van Christopher Nolan

En dat is haast ook wel nodig om de geschiedenis waarheidsgetrouw te vertellen...

Het aankomende epos Oppenheimer zal, na een kwart eeuw, een belangrijke traditie van de legendarische regisseur Christopher Nolan doorbreken door een ongewoon element te introduceren.

De biografie concentreert zich op het leven van J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), de vader van de atoombom en een groot pleitbezorger tegen nucleaire proliferatie en oorlogsvoering.

Geen woord tegenover 'The Guardian'
Eerder werd al bekend dat de film volledige naaktheid bevat voor zowel Murphy als Florence Pugh en een langdurige seksscène, waardoor het de meest expliciete titel wordt uit de carrière van Nolan tot nu toe.

Het verhaal zal verder ook een "zwaar" moment belichten met diens vrouw Kitty Oppenheimer (gespeeld door Emily Blunt), maar Murphy houdt zijn mond stijf dicht over de details. Lees zijn citaat hieronder:

Meerdere nieuwe trucjes
"Ik heb strikte instructies om niets weg te geven. Ze zetten twee acteurs in een kamer om te kijken of er een vonk is en laten alle producers en regisseur aan een tafel toekijken. Ik weet niet welke maatstaf ze gebruiken en het lijkt zo waanzinnig dom, maar soms krijg je een chemie en weet niemand waarom. Je kunt meteen kwetsbaar zijn en dingen proberen. Er waren momenten die ik niet had kunnen doen zonder Emily".


Een andere truc die Nolan gebruikt, is dat de beelden afwisselend overschakelen van zwart-wit naar kleur, specifiek zodat hij onderscheid kan maken tussen subjectieve (kleur) en objectieve (zwart-wit) scènes.

NieuwsFilm

meest populair