Als je dit weet, dan kijk je 'The Lord of the Rings' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'The Lord of the Rings' nooit meer

Een wel heel opvallend plotgat in de klassieker.

The Lord of the Rings: The Return of the King wordt gezien als wellicht de beste fantasyfilm aller tijden. De film werd bekroond met maar liefst 11 Oscars, waaronder beste film. Toch bevat de film een enorm opvallend plotgat.

Peter Jackson's meesterwerk sloot op briljante wijze de Lord of the Rings-trilogie af en veroverde in 2003 wereldwijd de bioscopen. Het verfilmen van de boeken werd ooit onmogelijk geacht, tegenwoordig kun je je dat niet meer voorstellen.

Verhaal
Voor de mensen die de film al even niet meer gezien hebben, beschrijven we kort even het verhaal van Return of the King:

Gandalf (Ian McKellen) en Aragorn (Viggo Mortensen) leiden de World of Men tegen het leger van Sauron om zijn blik af te leiden van Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) terwijl ze Mount Doom naderen met de Ene Ring.

Adelaars
Wat is dan het plotgat waar zoveel fans over vallen? Aan het eind van Return of the King worden de helden op het allerlaatste moment gered door de gigantische adelaars die in ook in The Fellowship of the Ring te zien waren.


Veel fans begonnen zichzelf af te vragen waarom deze adelaars in de eerste plaats niet gewoon iedereen een lift naar Mordor kunnen geven? Deze vraag leidde tot eindeloze discussies die vandaag de dag nog worden gevoerd.

Verklaring
De discussie over de adelaars is er een zonder eind, omdat auteur J.R.R. Tolkien er nooit een verklaring voor heeft gegeven en het dus niet van groot belang vond. Hieronder zie je een grappig filmpje van iemand die een impressie van Tolkien doet om alsnog een gepast antwoord te geven:


Momenteel is Warner Bros. Discovery van plan om nieuwe Lord of the Rings-films te maken. In welk tijdperk binnen de wereld van Lord of the Rings deze films plaats gaan vinden en wie we te zien krijgen, is nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair