De succesvolste film van Ryan Gosling is 'La La Land', en zijn grootste flop heet...

De succesvolste film van Ryan Gosling is 'La La Land', en zijn grootste flop heet...

Een van zijn beste films blijkt zijn grootste flop.

Ryan Gosling is een van de meest geliefde acteurs van deze tijd. Met rollen in films als Drive, La La Land en The Nice Guys heeft hij bewezen zeer veelzijdig te zijn en heeft daarom ook veel fans. Gek genoeg is zijn grootste flop ook een van zijn meest gerenommeerde films.

Met een totale omzet van 471 miljoen dollar is La La Land veruit de meest succesvolle film uit Gosling's carrière. Barbie lijkt dit misschien wel te gaan overtreffen. Zijn grootste flop kwam uit in 2017.

Blade Runner 2049
Ryan Gosling speelde in 2017 de hoofdrol in Blade Runner 2049, het vervolg op Ridley Scott's cult-klassieker uit de jaren 80. De regie lag deze keer in handen van Denis Villeneuve (Arrival, Dune). Velen vinden dat hij met 2049 iets onmogelijk heeft gedaan: een vervolg maken dat net zo goed en misschien wel beter is dan de originele film.

Het verhaal luidt als volgt: "De ontdekking van een lang begraven geheim door de jonge Blade Runner K (Gosling) brengt hem ertoe de voormalige Blade Runner Rick Deckard (Harrison Ford) op te sporen, die al dertig jaar vermist wordt."

Flop
De film werd grotendeels zeer goed ontvangen door fans en critici. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 88% onder critici en 87% onder de alledaagse bioscoopganger. Het succes onder critici uitte zich niet op de box-office.


Het budget van Blade Runner 2049 wordt tussen de 150 en 185 miljoen dollar geschat. De film moest zo'n 400 miljoen dollar omzetten om winstgevend te zijn. Dat lukte bij lange na niet. De film zette slechts 267 miljoen dollar om, waarmee het dik verlies heeft gedraaid.

Net als het origineel
Gek genoeg volgt de film hierdoor in de voetstappen van de originele Blade Runner. De originele film stelde ook financieel flink teleur, maar werd door de jaren heen steeds populairder en ontving het de status als een cult-klassieker.


Het Blade Runner-universum blijft ondanks de financiële teleurstellingen van de films toch voortbestaan. Amazon Studios gaf vorig jaar groen licht voor een vervolgserie genaamd Blade Runner 2099 die exclusief op Prime Video moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair