Het verhaal in 'Lara Croft: Tomb Raider' met Angelina Jolie is eigenlijk ontzettend dom

Het verhaal in 'Lara Croft: Tomb Raider' met Angelina Jolie is eigenlijk ontzettend dom

Het verhaal is echt flinterdun.

Gameverfilmingen worden in de laatste jaren steeds beter. Denk bijvoorbeeld aan The Last of Us, Arcane en Castlevania. Het verfilmen van games wordt al tientallen jaren gedaan, maar dit had bijna nooit het gewenste resultaat. Zelfs een van de betere verfilmingen van vroeger, Lara Croft: Tomb Raider, heeft echt een flinterdun verhaal.

Lara Croft: Tomb Raider ligt redelijk in lijn met alle andere gameverfilmingen die in die tijd uitkwamen; het was vrij matig tot slecht. Toch zagen mensen goede dingen in de film, zoals de casting van Angelina Jolie als Lara Croft.

Verhaal
Lara Croft: Tomb Raider kwam uit na de afgrijselijk slecht ontvangen verfilmingen van Street Fighter, Super Mario Bros. en Mortal Kombat, de lat lag dus ontzettend laag. De film was daarom zeker een stap in een betere richting.

De film is gebaseerd op de geliefde Tomb Raider-spellen. Die gingen altijd over Lara Croft die op spectaculaire avonturen over de hele wereld ging. Ze werd gezien als een soort vrouwelijke Indiana Jones. In de film hebben ze dit concept overgenomen en neemt ze het op tegen de Illuminati.

Dom plot
Lara's doel in de film is om ervoor te zorgen dat de Illuminati niet in het bezit komt van de twee helften van een heel oud artefact genaamd 'The Triangle'. In de loop van de film is Lara in staat om de eerste helft te bemachtigen, waarmee ze haar doel in principe heeft bereikt.


Hier blijft het echter niet mee. De gehele derde akte draait om het feit dat Lara ook op zoek gaat naar de andere helft, terwijl dit totaal niet nodig is. De ene helft is namelijk waardeloos zonder de andere helft. De Illuminati zou nooit in staat zijn geweest om hun plan uit te voeren.

Franchise
De film werd onder critici afgekraakt, maar was financieel een succes. Daarom verscheen er in 2003 een vervolg genaamd The Cradle of Life. Het succes van de originele film werd niet herhaald. Vijftien jaar later kwam de reboot Tomb Raider met deze keer Alicia Vikander in de hoofdrol uit.


De film werd een stuk beter ontvangen dan de films met Jolie en was een redelijk financieel succes. Een vervolg is er tot nu toe niet van gekomen, maar er is wel een Tomb Raider-animatieserie op Netflix in de maak met Hayley Atwell in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair