Nicolas Winding Refn vroeg ChatGPT een script te schrijven: beval professionele hulp aan

Nicolas Winding Refn vroeg ChatGPT een script te schrijven: beval professionele hulp aan

Refn experimenteerde met ChatGPT en heeft een duidelijke conclusie getrokken.

De Deense topregisseur Nicolas Winding Refn staat bekend om zijn films zoals Drive, The Neon Demon en de Pusher-trilogie. Hij uit nu duidelijk zijn mening over AI en ChatGPT.

Refn besloot onlangs te kijken wat er zou gebeuren als hij met ChatGPT een filmscript probeerde te schrijven. Hij heeft een aantal duidelijke conclusies getrokken uit deze ervaring.

ChatGPT
Refn vroeg ChatGPT om hulp met het schrijven van een filmscript. Hij liep al snel tegen problemen aan en het AI-programma vertelde hem zelfs dat hij hulp moest zoeken: "Als je vragen begint te stellen die controversieel zijn of thema's die niet meer acceptabel zijn, wordt [ChatGPT] afgesloten."

"Ik kwam al snel het probleem tegen dat elke keer als ik het dingen vroeg, het terugkwam met de woorden 'Ik kan daar geen commentaar op geven' of 'professionele hulp zoeken' of 'deze hotline bellen', bijna. En ik had zoiets van, nou, misschien is dat het probleem. Dat is de hele reden waarom we het verkeerd doen."

Middel
Refn is van mening dat je meet AI enkel in staat bent op 'lege' content te creëren zonder enige artistieke betekenis. Hij vindt dat AI meer als een middel gezien moet worden dat artiesten kan helpen, in plaats van hun gehele werk te vervangen.


"Technologie heeft geholpen en heeft zich uitgebreid en kansen gegeven. Dus ik kijk meer naar AI als een hulpmiddel. Maar het is duidelijk dat als je het als vervanging gebruikt, omdat wat je creëert zo gelijkelijk kan worden vermenigvuldigd, dan is dat een zeer gevaarlijke factor."

NieuwsFilm

meest populair