Christopher Nolan heeft een sterke mening over dat mensen zijn films op mobieltjes kijken

Christopher Nolan heeft een sterke mening over dat mensen zijn films op mobieltjes kijken

De topregisseur heeft een afwijkende mening.

Christopher Nolan is volledig bezig met de promotie van zijn nieuwe film Oppenheimer. In een nieuw interview met Cinemablend onthulde de regisseur zijn opvallende mening over mensen die zijn films op hun mobieltjes bekijken.

Oppenheimer is de eerste film die Nolan volledig in 65mm IMAX heeft opgenomen. Het is dus daadwerkelijk gemaakt om op het grootst mogelijke scherm te kijken. Nolan heeft toch een verrassende mening over het feit dat men films als Dunkirk, Interstellar en The Dark Knight kijken op hun mobieltje.

Net als vroeger
Nolan legt in het interview uit dat hij is opgegroeid met VHS-tapes en hij veel van zijn favoriete films voor het eerst ontdekte en bekeek via dit format. De kwaliteit was natuurlijk verslechterd en het was niet de ideale manier om de film te kijken, maar het hoort er gewoon bij. Hij vindt het dan ook helemaal prima dat zijn films nu op mobieltjes worden bekeken:

"Dus ja, de economie van de filmindustrie - mijn hele leven, en voordat ik werd geboren - was dat meer mensen, numeriek gezien, je film op televisie zouden zien. En tegenwoordig, weet je, tot aan telefoons en dat soort dingen."

Best mogelijk
Nolan blijft natuurlijk van mening dat je een film op de best mogelijke manier moet blijven maken: "Maar de vergelijking verandert niet, namelijk dat je de film op de best mogelijke manier maakt. Je presenteert het op de absoluut best mogelijke manier. En die ervaring sijpelt door naar deze andere formaten."


Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. Nolan vindt het dus prima dat je de film over een paar maanden op je mobieltje bekijkt, maar de beste manier om het te kijken is zeker in een IMAX-zaal. Het liefst een beetje achterin in het midden volgens Nolan.

NieuwsFilm

meest populair